Рокитнівська селищна рада Понеділок, 06.05.2024, 05:33
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Новини [156]
Перелік рішень [3]
Рішення виконавчого комітету [53]

Пошук

Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

free counters
Free counters
Головна » 2013 » Травень » 16 » До уваги платників ПДВ
10:27
До уваги платників ПДВ
До уваги платників ПДВ
Реєстрація всіх податкових накладних в електронній формі у Єдиному реєстрі податкових накладних незалежно від суми.
Відповідно до п. 11 підрозд. 2 розд. XX «Перехідні поло¬ження» Податкового кодексу України реєстрація податкових накладних платниками ПДВ — продавцями в ЄРПН з 1 -січня 2012 року запроваджується для платників цього податку, в яких сума ПДВ в одній податковій накладній становить понад 10 тисяч гривень..
Податкова накладна, в якій сума ПДВ не перевищує 10 тисяч гривень, не підлягає включенню до ЄРПН.
При цьому податкова накладна, виписана при здійсненні операцій із постачання підакцизних товарів та товарів, увезених на митну територію України, з 1 січня 2012 року підлягає включенню до ЄРПН незалежно від розміру ПДВ в одній податковій накладній.
Крім цього, відповідно до п.4. Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних, затвердженого постановою КМУ від 29.12.2010 р.№ 1246, не підлягають реєстрації подат-, кові накладні, які не видаються покупцеві та залишаються у продавця в порядку, встановленому ДПС.
Можливість накладення протягом, 15 календарних днів, наступних за датою складання податкової накладної, електронного цифрового підпису/печатки в електронній формі.
При складанні податкової накладної (яка передається покупцю, незалежно від суми) в електронній формі потрібно дотримуватися норм Порядку № 1246 щодо накладення електронного цифрового підпису; особи, якій делеговане право підпису податкової накладної, та електронного цифрового підпису, що є аналогом відбитка печатки продавця.
Після накладення електронного цифрового підпису продавець здійснює шифрування податкової накладної та/або розрахунку коригування в електронній формі та надсилає їх до ДПС за допомогою засобів телекомунікаційного зв'язку.
Електронний: цифровий підпис, який накладається на податкову накладну при її реєстрації в ЄРПН, та підпис, який скріплює цю податкову накладну при її видачі покупцю, повинні належати одній особі, якій делеговане право підпису податкових накладних.

ПОДАТКОВА СОЦІАЛЬНА ПІЛЬГА ДЛЯ СТУДЕНТІВ
Відповідно до Податкового кодексу України платник податків, який є студентом, має право на зменшення оподатковуваного загального місячного доходу, отриманого у вигляді заробітної плати від одного роботодавця, на суму податкової соціальної пільги (ПСП) у підвищеному розмірі (у 2013 році-860,25грн.).
Водночас, Кодексом встановлено заборону на застосування ПСП до заробітної плати, яку студент протягом звітного податкового місяця отримує одночасно з доходами у вигляді стипендії, грошового або майнового забезпечення, що виплачуються з бюджету.
Отже, якщо студент працює за трудовим договором та одночасно навчається, то він має право скористатися ПСП за дотримання таких умов: по-перше, ним не отримується стипендія з бюджету; по-друге, його зарплата за звітний місяць у 2013 році не перевищує 1610грн.
Для підтвердження права на застосування податкової соціальної пільги працівник-студент зобов'язаний подати роботодавцю заяву про самостійне обрання місця застосування пільги та довідку з навчального закладу про те, що він дійсно навчається в цьому навчальному закладі та не отримує стипендії з бюджету.

ПЛАТНИКАМ ЄДИНОГО ПОДАТКУ
Звертаємо увагу СПД-фізичних осіб на те, що для платників єдиного податку другої групи запроваджено річний термін подання декларації по єдиному податку. Тобто, єдинники другої групи за 2013 рік вперше звітуватимуть вже у наступному році до 1 березня. Платники єдиного податку першої групи також подають лише річну декларацію.
Що стосується решти груп (третьої, четвертої, п'ятої та шостої), то у них термін звітування лишився такий самий, як і в минулому році. Тобто, Декларацію платника єдиного податку такі суб'єкти господарювання подають протягом 40 календарних днів після закінчення звітного кварталу.
Також слід зазначити, що для единників, як фізичних, так і юридичних осіб, змінилась форма Декларації по єдиному податку, проте за наслідком першого кварталу вони звітуються за старою формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 21.12.2011 року № 1688.

Про нові довідники пільг
ДПІ у Рокитнівському районі повідомляє про оновлення довідника пільг станом 01.04.2013 р. Так, починаючи з другого кварталу діятимуть два окремих довідника:
- Довідник № 65/1 податкових пільг, які є втратами доходів бюджету, станом на 01.04.2013 р.;
- Довідник № 65/2 інших податкових пільг станом на 01 .04.2013р.
У довідниках надано перелік пільг з податку на прибуток з оподаткування неприбуткових установ і організацій, плати за землю, податку на додану вартість, державного мита тощо, а також зазначений початок та кінець дії пільг. Застосовуються зазначені довідники при заповненні Звіту про суми податкових пільг, затвердженого Постановою КМУ від 27.12.2010 р. № 1233.
Ознайомитися з довідниками можна на офіційному веб-порталі податкової служби за адресою: http://www.sts.gov.ua/dovidniki-reestri-perelik/dovidniki-/54005.html
Категорія: Новини | Переглядів: 639 | Додав: Galina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів

 

Рокитне (смт)

 

Корисні посилання
Верховна Рада України < Президент України < Рівненська міська рада < Рокитнівська районна державна адміністрація < Рокитнівська центральна районна бібліотека < Рокитнівська публічно-шкільна бібліотека

Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz