Рокитнівська селищна рада Субота, 27.04.2024, 09:16
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Новини [156]
Перелік рішень [3]
Рішення виконавчого комітету [53]

Пошук

Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

free counters
Free counters
Головна » 2013 » Березень » 11 » ФОРМИ ПОДАТКОВОЇ ЗВІТНОСТІ З ПДВ
11:06
ФОРМИ ПОДАТКОВОЇ ЗВІТНОСТІ З ПДВ
ФОРМИ ПОДАТКОВОЇ ЗВІТНОСТІ З ПДВ
Рокитнівське відділення доводить до відома плат¬ників, що з 5 лютого 2013 року набрав чин¬ності наказ Міністерства фінансів України від 17.12.2012 № 1342 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 25 листопада 2011 року №1492». Відповід¬ним наказом затверджено нові форми звіт¬ності з податку на додану вартість:
- декларації з податку на додану вар¬тість;
- уточнюючого розрахунку податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв'язку з виправленням самостійно виявле¬них помилок;
- розрахунку податкових зобов'язань, нарахованих отримувачем послуг, не заре¬єстрованим як платник податку на додану вартість, які постачаються нерезидентами, у тому числі їх постійними представництва¬ми, не зареєстрованими платниками подат¬ків, на митній території України.
Загальні вимоги до нарахування, відобра¬ження податкових зобов'язань і податково¬го кредиту, складання податкової звітності з ПДВ не змінилися.
ДПІ у смт.Рокитне звертає увагу, що звіт¬ність з ПДВ за січень та лютий 2013 року подається платниками податку за формою наказу Мінфіну від 25.11.2011 № 1492 «Про затвердження форм та Порядку заповне¬ння і подання податкової звітності з податку на додану вартість», а за підсумками діяль¬ності у березні 2013 року та у подальшому - за формою, затвердженою наказом від 17.12.2012 № 1342 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 25 листопада 2011 року №1492».
Нова форма декларації з ПДВ вводиться в дію для звітності, поданої починаючи з 01.04.2013р.

ПЛАТНИКАМ ПДВ ПРОПОНУЮТЬ КОРИСТУВАТИСЯ ПОДАТКОВОЮ НАКЛАДНОЮ В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ
Подання податкової накладної плат¬никами податків регулюються статтею 201 Податкового кодексу України.
Платник податку зобов'язаний надати покупцю на його вимогу підписану і скрі¬плену печаткою податкову накладну. За вибором покупця податкова накладна може бути складена в паперовому вигляді або в електронній формі.
Продавець складає податкову накладну у форматі, затвердженому Державною по¬датковою службою, з використанням спе¬ціалізованого програмного забезпечення.
При складанні електронної накладної необхідно накласти на неї електронний під¬пис та надіслати її до органу ДПС засобами комунікаційного зв'язку. Така накладна вноситься до Єдиного реєстру податкових накладних відповідно до Порядку, затвер¬дженого Постановою КМУ від 29.12.10 №1246.
Лише після отримання від ДПС України квитанції про підтвердження реєстрації в ЄРПН податкової накладної, продавець може надіслати її в електронному вигляді покупцю. В той же час покупець також по¬винен мати відповідне програмне забезпе¬чення для податкових накладних.
Важливо знати, що при складанні подат¬кової накладної в електронній формі, скла¬дати її в паперовому вигляді не обов'язко¬во.
Водночас, продавець зобов'язаний за¬реєструвати податкову накладну в Єдино¬му реєстрі податкових накладних, якщо:
• сума податку на додану вартість в од¬ній податковій накладній становить понад 10 000 гривень;
• при здійсненні операцій з постачання підакцизних товарів;
• при здійсненні операцій з постачан¬ня товарів, ввезених на митну територію України.

ГРОМАДЯНАМИ ПОДАТКОВОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ
В ЕЛЕКТРОННОМУ ВИГЛЯДІ
Для зручності обслуговування громадян і підприємців Державною податковою службою України впроваджено сервіс «Заповнення декларації про майновий стан і доходи», який дає змогу заповнювати декларацію в електронному вигляді.
Для користування цією послугою платникові необхідно мати електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення, які надаються безкоштовно.
На офіційному веб-порталі податкової служби www.sts.gov.иа) розміщено спеціальний банер, в якому детально пояснюється порядок заповнення податкової декларації та додатків до неї.
Так, скориставшись банером сервісу, користувачі направлятимуться на сторінку сер¬вісу з описом його можливостей та зможуть після вибору типу декларанта почати заповнення податкової декларації з додатками.
Користувач отримуватиме підказки он-лайн щодо заповнення полів декларації.
Крім того, при заповненні відповідних рядків податкової декларації здійснюватиметься логічний контроль заповнення розділів декларації та необхід¬них додатків до неї.
Наступним кроком користувачу пропонується здійснити вибір типу операції, за допомогою якої буде збережено пакет документів: необхідно обрати спосіб збереження результатів заповнення — у файл формату хls для друку та подання у паперовому ви¬гляді або формату хml для подання електронною поштою за допомогою програмного забезпечення ДПС «Захист звітності» через інформаційний пор¬тал ДПС України безпосередньо до ДПІ за місцем реєстрації.
Категорія: Новини | Переглядів: 593 | Додав: Galina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів

 

Рокитне (смт)

 

Корисні посилання
Верховна Рада України < Президент України < Рівненська міська рада < Рокитнівська районна державна адміністрація < Рокитнівська центральна районна бібліотека < Рокитнівська публічно-шкільна бібліотека

Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz