Рокитнівська селищна рада Четвер, 02.05.2024, 15:13
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Новини [156]
Перелік рішень [3]
Рішення виконавчого комітету [53]

Пошук

Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

free counters
Free counters
Головна » 2012 » Жовтень » 25 » Як уникнути конфлікту інтересів.
18:32
Як уникнути конфлікту інтересів.
Відділ внутрішньої безпеки інформує…

Як уникнути конфлікту інтересів

З квітня минулого року на законодавчому рівні визначено питання «конфлікту інтересів», шляхи його врегулювання та відповідальність за порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів.
Відповідно до статті 1 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» конфлікт інтересів – це суперечність між особистими інтересами особи та її службовими повноваженнями, наявність якої може вплинути на об'єктивність або неупередженість прийняття рішень, а також на вчинення чи не вчинення дій під час виконання наданих їй службових повноважень.
Статтею 14 цього ж закону на службових осіб податкових органів покладено обов’язок уживати заходів щодо недопущення будь-якої можливості виникнення конфлікту інтересів та повідомляти невідкладно безпосереднього керівника про наявність конфлікту інтересів.
Таким чином, працівник податкового органу, який отримав доручення щодо проведення перевірки платника податків, серед службових осіб чи працівників якого є члени сім`ї або близькі особи, зобов’язаний письмово повідомити свого безпосереднього керівника про можливість виникнення конфлікту інтересів. Таке повідомлення повинне мати дату складання та бути зареєстрованим у податковому органі, щоб уникнути в подальшому сумнівів щодо своєчасності інформування керівництва.
Питання конфлікту інтересів може виникати не тільки у діяльності підрозділів податкового контролю, а й у роботі працівників, які контролюють своєчасність подачі податкової звітності, готують довідки, відповіді на запити платників податків, здійснюють оперативно-розшукову та кримінально-процесуальну функцію тощо.
За неповідомлення особою безпосереднього керівника про наявність конфлікту інтересів статтею 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена відповідальність у вигляді штрафу від десяти до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Сектор МРР та ЗГ Рокитнівського відділення
Сарненської МДПІ Рівненської області ДПС
Категорія: Новини | Переглядів: 649 | Додав: Galina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів

 

Рокитне (смт)

 

Корисні посилання
Верховна Рада України < Президент України < Рівненська міська рада < Рокитнівська районна державна адміністрація < Рокитнівська центральна районна бібліотека < Рокитнівська публічно-шкільна бібліотека

Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz