Рокитнівська селищна рада П`ятниця, 26.04.2024, 10:49
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Новини [156]
Перелік рішень [3]
Рішення виконавчого комітету [53]

Пошук

Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

free counters
Free counters
Головна » 2012 » Червень » 19 » Податок на нерухомість
15:12
Податок на нерухомість
ПОДАТОК НА НЕРУХОМІСТЬ - ВЖЕ 3 1 ЛИПНЯ 2012 РОКУ
На сьогоднішній день на території Рокитнівського району відповідно до Податкового кодексу Укра¬їни та рішень Рокитнівської районної ради справ¬ляються такі місцеві податки і збори, як: збір і за провадження деяких видів підприємницької діяльності, збір за місця для паркування тран¬спортних засобів, туристичний збір та єдиний податок.
За п’ять місяців 2012 року до місцевого бюджету забезпечено надходжень по місце¬вих податках і зборах, що контролюються Рокитнівським відділенням Сарненської МДПІ, у сумі 15510,0 тис. грн. Найбільшу питому вагу складають над¬ходження від сплати податку з доходів фізичних осіб (61,1 %).
З липня поточного року базу надходжень до місцевих бюджетів буде розширено. Так, з 1 липня наберуть чинності положення Податко¬вого кодексу, якими запроваджується новий місцевий податок, а саме податок на нерухо¬ме майно, відмінне від земельної ділянки.
Тому, Рокитнівське відділення Сарненської МДПІ звертає увагу фізичних та юридичних осіб, в тому числі нерезидентів, які є власниками об'єктів житлової нерухомості, що об'єк¬том оподаткування будуть об'єкти житлової нерухомості, а саме: будівлі, віднесені згідно з нормативно-правовими актами до житлового фонду, дачні та садові будинки, якщо їх у плат¬ника податку буде більше ніж один об'єкт.
Базою оподаткування є житлова площа ' об'єкта житлової нерухомості За наявності у платника податку кількох таких об'єктів така база визначається окремо за кожним з них.
База оподаткування податком на неру¬хоме майно для фізичних осіб розраховується органами державної податкової служби на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що безоплатно на¬даються органами державної реєстрації прав на нерухоме майно.
Пільги щодо сплати податку на нерухоме майно у Податковому кодексі передбачають¬ся у вигляді зменшення бази оподаткування об'єктів житлової нерухомості та повного або часткового звільнення від сплати податку. Зокрема, зменшується база оподаткування об'єктів житлової нерухомості, що перебува¬ють у власності фізичної особи: для квартири - на 120 м.кв.; для житлового будинку - на 250 м.кв.. Таке зменшення надається один раз за базовий податковий (звітний) період і засто¬совується до об'єкта житлової нерухомості, у якій фізична особа - платник податку зареє¬стрована в установленому законом порядку, або за вибором такого платника до будь-якого іншого об'єкта житлової нерухомості, що пере¬буває в його власності.
Ставки податку на нерухоме майно вста¬новлюються сільською, селищною або місь¬кою радою в таких розмірах за 1 м.кв. житло¬вої площі об’єкта житлової нерухомості:
для квартир, житлова площа яких не пере¬вищує 240 м.кв., та житлових будинків, житлова площа яких не перевищує 500 м.кв., ставки по¬датку не можуть перевищувати 1 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленої за¬коном на 1 січня звітного (податкового) року;
для квартир, житлова площа яких пере¬вищує 240 м.кв., та житлових будинків, житлова площа яких перевищує 500 м.кв., ставка подат¬ку становить 2,7 % розміру мінімальної заро¬бітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.

Сектор МРР та ЗГ Рокитнівського відділення
Сарненської МДПІ Рівненської області ДПС
Категорія: Новини | Переглядів: 1083 | Додав: Galina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів

 

Рокитне (смт)

 

Корисні посилання
Верховна Рада України < Президент України < Рівненська міська рада < Рокитнівська районна державна адміністрація < Рокитнівська центральна районна бібліотека < Рокитнівська публічно-шкільна бібліотека

Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz