Рокитнівська селищна рада Субота, 04.05.2024, 12:28
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Новини [156]
Перелік рішень [3]
Рішення виконавчого комітету [53]

Пошук

Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

free counters
Free counters
Головна » 2012 » Листопад » 1 » Прибутковий податок на ТЗ
15:03
Прибутковий податок на ТЗ
ПОДАТКОВІ НОВИНИ
ПРИ ПОКУПЦІ ТРАНСПОРТНОГО ЗАСОБУ
Верховна Рада 02.10.12 року прийняла Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення оподаткування при відчуженні тран¬спортних засобів», яким внесено зміни до Податко¬вого кодексу України, Закон «Про обов'язкове дер¬жавне пенсійне страхування», декрет Кабміну «Про держмито».
З середини листопада цього року (коли зміни на¬бувають чинності) збір до Пенсійного фонду будуть платити тільки при першій реєстрації транспорту в Україні (нових ТЗ, а також старих, які ставляться на облік в нашій країні вперше). Ставка збору зростає з 3% від вартості ТЗ до 3-5% —залежно від ціни авто¬мобіля. Як і раніше даний податок не стягуватиметься з вантажного транспорту і машин, отриманих через органи соцзабезпечення.
ПРИБУТКОВИЙ ПОДАТОК
Розміри ставок прибуткового податку, який спла¬чують власники ТЗ, не змінилися: 1% вартості ТЗ при першому .продажі легкового авто, мотоцикла чи мопеда протягом календарного року та 5% — якщо такі ТЗ продаються вдруге або при продажі інших ТЗ в календарному році. При цьому, з 1 січня 2013 року, порядок нарахування цього платежу трохи змінено. Вводиться поняття «середньоринкова вартість легко¬вих авто, мотоциклів,, мопедів», яка буде визначати¬ся щоквартально центральним органом виконавчої влади. Власник транспорту самостійно вибирає на підставі якого документа він буде оплачувати прибут¬ковий податок: акту оцінки чи договору купівлі-продажу. Однак дохід від продажу ТЗ буде визначатися на рівні не нижче середньоринкової вартості. Тому краще платити прибутковий податок на підставі се¬редньоринкової вартості. В іншому випадку людина неодмінно програє, якщо ціна у договорі купівлі-продажу або акті оцінки (за нього теж платять оцінюва¬чам) буде заниженою, податок доведеться доплатити, а якщо завищеною, то він за власною ініціативою пе¬реплатить гроші.
Збір до Пенсійного фонду скасували для осіб, які купують транспортні засоби, які вже раніше перебу¬вали на обліку в Україні.


Сектор МРР та ЗГ Рокитнівського відділення
Сарненської МДПІ Рівненської області ДПС
Переглядів: 657 | Додав: Galina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів

 

Рокитне (смт)

 

Корисні посилання
Верховна Рада України < Президент України < Рівненська міська рада < Рокитнівська районна державна адміністрація < Рокитнівська центральна районна бібліотека < Рокитнівська публічно-шкільна бібліотека

Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz