Рокитнівська селищна рада П`ятниця, 03.05.2024, 12:51
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Новини [156]
Перелік рішень [3]
Рішення виконавчого комітету [53]

Пошук

Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

free counters
Free counters
Головна » 2013 » Липень » 29 » ПРО ОПОДАТКУВАННЯ ПРОДАЖУ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ
18:53
ПРО ОПОДАТКУВАННЯ ПРОДАЖУ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ
ПРО ОПОДАТКУВАННЯ ПРОДАЖУ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ
За результатами деклараційної кампанії, яка тривала до 1 травня поточного року, мешканцями Рокитнівського району до податкової служби всього подано 272 декларації про майновий стан і доходи, з них - 188 громадянами, які зобов'язані задекларувати свої доходи, решта - тими, хто претендує на податкову знижку.
Найбільше рівняни отримували доходів від продажу об'єктів рухомого майна, а це майже 52 %. Ними задекларовано таких доходів на суму понад 3 млн. грн. Як результат, до бюджету повинно надійти майже 53 тис.грн. гривень податку на доходи фізичних осіб, який суттєво поповнить місцеву скарбницю.
Відповідно до положень Податкового кодексу дохід платника податку від про¬дажу (обміну) у 2012 році одного з об'єктів рухомого майна (автомобіля, мотоцикла чи мопеда) оподатковувався за ставкою 1%. Якщо ж протягом року було здійснено продаж двох і більше об'єктів рухомого майна, такий дохід оподатковували за ставкою 5%.
Разом з тим, слід нагадати, що за підсумками поданої податкової декларації громадяни повинні сплатити нарахований податок на доходи фізичних осіб до 1 серпня поточного року.
Крім того, Державна податкова інспекція Рокитнівського району звертається до мешканців, які у 2012 році отримували доходи від продажу транспортних засобів і до цього часу не задекларували свої доходи виконати свій громадянський обов'язок щодо декларування отриманих доходів шляхом подання до територіального органу Міндоходів декларації про майновий стан і доходи.
Тим громадянам, які збираються в цьому році продавати легковий автомобіль, мотоцикл або мопед варто звернути увагу на зміни, що відбулися з 01 січня 2013 року в оподаткуванні доходів при відчуженні транспортних засобів.
Так, якщо раніше під час продажу будь-якого транспортного засобу дохід визначався, виходячи з ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу, але не нижче оціночної вартості, то тепер у разі продажу (або обміну) легкового автомобіля, мотоцикла або мопеда дохід, за вибором платника податку, може визначатися або за його оціночною вартістю, визначеною згідно із законом або за середньоринковою вартістю відповідного транспортного засобу.
При цьому середньоринкову вартість легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів визначає щокварталу центральний орган виконавчої влади, який забезпечує формування державної політики у галузі економічного розвитку (Мінекономрозвитку) у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України (для кожної марки, моделі транспортного засобу з урахуванням пробігу, року випуску, на підставі аналізу фактичних цін продажу відповідних транспортних засобів), і оприлюднює на офіційному веб-сайті цього органу в режимі вільного доступу до 10 числа місяця, наступного за звітним кварталом. Доречі з 11 червня 2013 року набув чинності Порядок визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів, затверджений постановою КМУ від 10.04.2013 р. №403.
З цього року, як виняток, дохід, отриманий від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року одного з об'єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля і (або) мотоцикла, і (або) мопеда, не підлягає оподаткуванню. Дохід, отриманий від продажу або обміну протягом звітного (податкового) року двох і більше об'єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля, мотоцикла, мопеда, підлягає оподаткуванню за ставкою 5% від його вартості.
Категорія: Новини | Переглядів: 504 | Додав: Galina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів

 

Рокитне (смт)

 

Корисні посилання
Верховна Рада України < Президент України < Рівненська міська рада < Рокитнівська районна державна адміністрація < Рокитнівська центральна районна бібліотека < Рокитнівська публічно-шкільна бібліотека

Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz