Рокитнівська селищна рада Субота, 04.05.2024, 18:31
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Новини [156]
Перелік рішень [3]
Рішення виконавчого комітету [53]

Пошук

Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

free counters
Free counters
Головна » 2012 » Листопад » 15 » Реєстрація Платників ПДВ.
17:02
Реєстрація Платників ПДВ.
РЕЄСТРАЦІЯ ПЛАТНИКІВ ПДВ

Для того, щоб зареєструватися платником ПДВ, особа має перебувати на обліку в податковому органі за місцез¬находженням або місцем проживання.
Відповідно до п.181.1 ст181 Податкового кодексу Укра¬їни, у разі, якщо загальна сума від здійснення операцій з постачання товарів або послуг, що підлягають оподат¬куванню, у тому числі з використанням локальної або глобальної комп'ютерної мережі, нарахована (сплачена) такій особі протягом останніх 12 календарних місяців, су¬купно перевищує 300 тис. грн. (без урахування ПДВ), така особа зобов'язана зареєструватися як платник податку в органі державної податкової служби за своїм місцезнахо¬дженням (місцем проживання). Платники єдиного подат¬ку реєструються платниками ПДВ за вибором.
Уразі обов'язкової реєстрації платником ПДВ, реєстра¬ційна заява, подається до органу державної податкової служби не пізніше 10 числа календарного місяця, що на¬стає за місяцем, в якому вперше досягнуто обсягу опо¬датковуваних операцій 300 тис. грн.
У випадку неподання до органу державної податкової служби реєстраційної заяви, особа несе відповідальність за ненарахування або несплату цього податку на рівні за¬реєстрованого платника без права нарахування податко¬вого кредиту та отримання бюджетного відшкодування.
Якщо особа, яка провадить оподатковувані опера¬ції, вважає за доцільне добровільно зареєструватися як платник податку, така реєстрація здійснюється за її за¬явою, що подається до податкової не пізніше ніж за 20 календарних днів до початку податкового періоду, з якого такі особи вважатимуться платниками податку та мати¬муть право на податковий кредит і виписку податкових накладних.
Добровільна реєстрація платником ПДВ здійснюється за умови наявності у особи оподатковуваних операцій не¬залежно від дати її державної реєстрації.
Рішення про реєстрацію особи платником ПДВ при¬ймається за результатами розгляду реєстраційної заяви та документів, підтверджуючих постачання товарів/по¬слуг та відповідність вимогам щодо особи - платника ПДВ як для обов'язкової реєстрації так і для добровільної реєстрації. Підтвердженням такої відповідності є будь-які первинні документи бухгалтерського обліку, що засвідчу¬ють факт здійснення операцій з постачання товарів/по¬слуг, що підлягають оподаткуванню (акт виконаних робіт, касовий чек, платіжне доручення тощо).
Довідково: станом на 01.11.2012 р. У Рокитнівському відділенні зареєстровано 66 платників ПДВ в т.ч юридичних осіб -56 , фізичних осіб -10.



Сектор МРР та ЗГ Рокитнівського відділення
Сарненської МДПІ Рівненської області ДПС
Категорія: Новини | Переглядів: 605 | Додав: Galina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів

 

Рокитне (смт)

 

Корисні посилання
Верховна Рада України < Президент України < Рівненська міська рада < Рокитнівська районна державна адміністрація < Рокитнівська центральна районна бібліотека < Рокитнівська публічно-шкільна бібліотека

Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz