Рокитнівська селищна рада П`ятниця, 03.05.2024, 16:57
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Новини [156]
Перелік рішень [3]
Рішення виконавчого комітету [53]

Пошук

Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

free counters
Free counters
Головна » 2013 » Липень » 11 » Заготівля лісових багатств
15:45
Заготівля лісових багатств
Під час брифінгу
З метою інформування платників податків про створення та основні напрями діяльності територіальних органів Міністерства доходів і зборів України в Рокитнівському відділенні Сарненської ОДПІ проведено брифінг за участю начальника Ніни Ковалевич, підприємців району, редактора газети «Новини Рокитнівщини».
Начальник інспекції ознайомила присутніх із основними аспектами діяльності Міндоходів.
Міністерство доходів і зборів визначено головним органом з питань забезпечення єдиної державної податкової, митної політики в частині адміністрування податків і зборів, митних платежів, єдиного соціального внеску.
Крім того, Ніна Миколаївна нагадала про роботу інтерактивного антикорупційного сервісу Міністерства доходів і зборів «Пульс» за телефоном (044)284-00-07. який приймає звернення від представників бізнесу з податкових та митних питань.
Рокитнівське відділення Сарненської ОДПІ ГУ Міндоходів
Про зміни в законодавстві
З метою інформування платників податків щодо застосування норм Податкового кодексу України та внесених до нього змін в Рокитнівському відділенні Сарненської ОДПІ відбувся семінар для бухгалтерів установ, організацій, сільських, селищних рад та суб’єктів господарювання - фізичних осіб.
Начальник відділення Ніна Ковалевич відкрила семінар та звернулася до учасників семінару з побажаннями плідної співпраці та подякувала за добровільну сплату податків.
Виступаючи перед присутніми, працівник відділу взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю Тетяна Вакольчук відзначила, що регіональні органи Міністерства доходів і зборів завжди йдуть назустріч платникам податків у вирішенні їх нагальних питань, надаючи відповіді та роз'яснення з оподаткування.
Платників податків ознайомили з діючими системами оподаткування, обліком платників податків та порядком оподаткування доходів громадян (спадщини, подарунків, призів та виграшів, від продажу рухомого та нерухомого майна, інших доходів, отриманих не від податкових агентів). Йшлося також про реалізацію права громадян на податкову знижку, податок не нерухоме майно, використання електронних сервісів Міністерства доходів і зборів.
Учасники мали змогу отримати не тільки роз'яснення фахівців щодо нововведень у Податковому кодексі України, а й виявити у процесі діалогу існуючі проблемні питання.

Рокитнівське відділення Сарненської ОДПІ ГУ Міндоходів

Заготівля лісових багатств
Знову літо, і знову розпочалися заготівлі лісових багатств: ягід, грибів, дикорослих плодів, горіхів, лікарсько-технічної сировини - тобто природних рослинних ресурсів місцевого значення.
Рішенням Рівненської обласної ради №266 від 22.04.2011р. затверджені нормативи збору
за спеціальне використання лісових ресурсів при здійсненні побічних лісових користувань і
заготівлі другорядних лісових матеріалів. Зокрема, при видачі лісового квитка на збір ягід
чорниці норматив збору за спеціальне використання лісових ресурсів становить 0,537 грн. за 1 кілограм.
Відповідно до рішення Рівненської обласної ради №266 від 22.04.2013 року на кожному пункті заготівлі природних рослинних ресурсів місцевого значення заготівельники зобов'язані вести закупівельні відомості (в яких зазначається порядковий номер. П.І.П. здавача, його ідентифікаційний номер, кількість закупленої сировини, ціна одиниці продукції, сума коштів, нарахована за здану сировину, утримана сума податку з доходів фізичних осіб, сума до видачі здавачу продукції та його підпис, а також Журнал обліку заготівлі, який повинен бути прошнурований, пронумерований та засвідчений печаткою і підписом уповноваженої особи податкового органу за місцем реєстрації СПД - як платника окремого виду податків).
СПД відповідно до Закону України «Про податок на доходи фізичних осіб» при закупівлі природних рослинних ресурсів місцевого значення у громадян зобов'язані утримувати податок з доходів фізичних осіб та перераховувати його в бюджет.
Збір за спеціальне використання природних рослинних ресурсів місцевого значення зараховується в розмірі 100% до місцевих бюджетів за місцем адміністративного розташування ділянок лісового фонду.
Стан наповнення місцевих бюджетів значною мірою залежить від конструктивної співпраці податкової служби та органів місцевого самоврядування. Одним із важливих кроків у цьому напрямку є постійні зустрічі керівництва податкової, сільських рад, держлісгоспів та суб’єктів господарювання.
Протягом липня поточного року проведено три таких зустрічі.
Станом на 10.07.2013 року до бюджетів сільських і селищних рад надійшло 429,9 тис. грн. лісового доходу від заготівлі дикорослих, сплачено 11 тис. грн. єдиного податку суб’єктами господарювання, які проводять заготівлю дикорослих та 20 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб. Крім того, проведено три рейди та додатково залучено 33 найманих працівників.

Рокитнівське відділення Сарненської ОДПІ ГУ Міндоходів
Категорія: Новини | Переглядів: 463 | Додав: Galina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів

 

Рокитне (смт)

 

Корисні посилання
Верховна Рада України < Президент України < Рівненська міська рада < Рокитнівська районна державна адміністрація < Рокитнівська центральна районна бібліотека < Рокитнівська публічно-шкільна бібліотека

Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz