Рокитнівська селищна рада Четвер, 02.05.2024, 02:32
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Новини [156]
Перелік рішень [3]
Рішення виконавчого комітету [53]

Пошук

Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

free counters
Free counters
Головна » 2013 » Вересень » 13
Зміни у сплаті податку на нерухоме майно
З 04.08.2013 р. не оподатковуються податком на нерухоме майно:
- об’єкти житлової нерухомості, в тому числі їх частки, що належать фізичним особам, які відповідно до закону мають статус багатодітних, прийомних, або малозабезпечених сімей, опікунів, піклувальників дітей. Але не більше одного такого об’єкта на сім’ю, опікуна, піклувальника;
- об’єкти житлової нерухомості, в тому числі їх частки, що належать дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа, визнаним такими згідно із законом, дітям-інвалідам, які виховуються одинокими матерями (батьками). Але не більше одного такого об’єкта на дитину.
У разі наявності у платника податку - фізичної особи більше одного об’єкта оподаткування, у тому числі різних видів (квартир, житлових будинків або квартир і житлових будинків, у тому числі їх часток), база оподаткування обчислюється виходячи із сумарної житлової площі таких об’єктів.
К ... Читати далі »
Переглядів: 481 | Додав: Galina | Дата: 13.09.2013 | Коментарі (0)

Порядок оподаткування доходів від продажу нерухомості
Доходи, одержані громадянами від продажу об’єктів нерухомості, підлягають оподаткуванню за ставкою 5%. У разі, коли продавцем нерухомості є фізична особа-нерезидент, ставка податку становить 15% (17%) від договірної вартості об’єкта, але не нижче його оціночної вартості.
Якщо угода купівлі-продажу укладається між фізичними особами, податок на доходи від продажу нерухомого майна сплачує продавець до нотаріального посвідчення такого договору. Сума податку визначається та самостійно сплачується продавцем через банківські установи за місцем нотаріального посвідчення такої угоди. Тобто податок сплачується за місцем розташування робочого місця приватного нотаріуса або державної нотаріальної контори. Якщо ж покупець об’єкта нерухомості – юридична особа чи фізособа-підприємець така особа виконує обов’язки податкового агента – утримує та перераховує податок з доходу платника від такого продажу.
Дохід фізичної особи від п ... Читати далі »
Переглядів: 498 | Додав: Galina | Дата: 13.09.2013 | Коментарі (0)

Заява про застосування спрощеної системи оподаткування з 4 кварталу 2013 року подається не пізніше 13 вересня 2013 року
Суб’єкти господарювання, які є платниками інших податків і зборів відповідно до норм Податкового кодексу України, можуть прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючих органів не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу.
Тобто, фізичним особам – підприємцям для переходу на сплату єдиного податку з 4 кварталу 2013 року необхідно подати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування не пізніше 13 вересня 2013 року.
Відповідна норма визначена ст.298 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями.
Категорія: Новини | Переглядів: 374 | Додав: Galina | Дата: 13.09.2013 | Коментарі (0)

Якщо змінили прізвище чи місце проживання – отримайте оновлену довідку про реєстраційний номер
Відповідно до правил Податкового кодексу фізичні особи – платники податків зобов'язані подавати контролюючим органам відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки, протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання відповідної заяви за встановленою формою. Найпоширеніші життєві ситуації, коли відбуваються зміни в облікових даних – це зміна прізвища у зв’язку із заміжжям чи розлученням та зміна місця проживання у зв’язку з переїздом чи придбанням нового помешкання. Отже, якщо у житті відбулися вказані зміни, необхідно протягом місяця з дня виникнення таких змін подати особисто або через уповноважену особу в Центр обслуговування платників податків податкової інспекції за місцем проживання заяву для внесення змін до довідки про отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків. Для заповнення заяви використовуються дані документа, що посвідчує особу ... Читати далі »
Переглядів: 485 | Додав: Galina | Дата: 13.09.2013 | Коментарі (0)

Особливості подання податкової звітності в електронномувигляді
Рокитнівське відділення Сарненської ОДПІ ГУМіндоходів нагадує, що відповідно до р. ІІІ Інструкції з підготовки і подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку, затвердженої наказом ДПА України від 10.04.08 №233, після того, як платник надіслав звітність електронною поштою (засобами телекомунікаційного зв’язку) до органу Міністерства доходів і зборівУкраїни, він отримує першу та другу квитанції.
Перша квитанція підтверджує передачу податкових документів в електронному вигляді до органу Міндоходів. Ця квитанція надсилається органами Міндоходів на електронну адресу платника, з якої було отримано податкову звітність. Якщо платник не отримав першу квитанцію, то податковий документ вважається неодержаним.
Друга квитанція підтверджує прийняття податкових документів платника до бази районних даних Міндоходів.
У квитанції мають значитися:
– реквізити прий ... Читати далі »
Переглядів: 468 | Додав: Galina | Дата: 13.09.2013 | Коментарі (0)

Щодо адміністрування єдиного внеску
Рокитнівське відділення Сарненської ОДПІ ГУ Міндоходів у зв'язку з набранням чинності законами України від 4 липня 2013 року N 404-VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи" та від 4 липня 2013 року N 406-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи" та відповідно до спільного листа Міністерства доходів і зборів України від 30.08.2013 № 11149/5/99-99-17-03-01-16 і Пенсійного фонду України від 30.08.2013 № 22777/03-01 повідомляє:
з урахуванням положень пункту 3 Прикінцевих положень Закону України від 4 липня 2013 року N 406-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи" опрацьовується питання про продовження розпочатих органами Пенсійного фонду України процедур адміністрування щодо прийняття та оброблення звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на за ... Читати далі »
Переглядів: 445 | Додав: Galina | Дата: 13.09.2013 | Коментарі (0)

Зміни у Податковому кодексі щодо трансфертного ціноутворення
З 1 вересня 2013 року в Україні вступив в силу Закон від 04.07.2013 № 408-VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення".
Завданням врегулювання трансфертного ціноутворення в Україні є захист податкової бази, з уникненням при цьому підстав для подвійного оподаткування та невизначеностей, які можуть перешкоджати прямим іноземним інвестиціям та розвитку зовнішньої торгівлі.
Трансфертне ціноутворення – це правила податкового законодавства, згідно з якими рівень цін, які використовуються в операціях з поставки товарів, робіт чи послуг між пов’язаними особами, має відповідати рівню звичайних цін. Питання трансфертного ціноутворення можуть виникати як у зовнішньоекономічних, так і у внутрішніх операціях.
Звичайна ціна - ціна товарів (робіт, послуг), визначена сторонами договору, якщо інше не встановлено Кодексом. Якщо не доведено зворотне, вважається, що така звич ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 368 | Додав: Galina | Дата: 13.09.2013 | Коментарі (0)

Акцизні марки старого зразка переклеювати не потрібно.
Акцизні марки на алкогольну і тютюнову продукцію старого зразка, закуплені підприємцями до моменту введення нових акцизних марок, можуть використовуватись й надалі до повного використання, а товари, марковані старими акцизками – до їх повного розпродажу. Про це повідомило Міністерство доходів і зборів України.
«Згідно з чинним законодавством, у разі зміни зразка марок акцизного податку вже закуплені марки попереднього зразка використовуються при виробництві алкогольних напоїв і тютюнових виробів і далі, поки не закінчаться, а марковані такими марками товари знаходяться у вільному обігу до моменту їх повної реалізації або завершення терміну їх зберігання і споживання", - говориться в роз'ясненні Міндоходів.
Нагадаємо, що акцизні марки нового зразка введені в Україні з 1 вересня. За даними Міндоходів України, це вплине на незначне подорожчання алкогольних та тютюнових виробів. Натомість нові акцизки забезпечують ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 609 | Додав: Galina | Дата: 13.09.2013 | Коментарі (0)

Архів записів

 

Рокитне (смт)

 

Корисні посилання
Верховна Рада України < Президент України < Рівненська міська рада < Рокитнівська районна державна адміністрація < Рокитнівська центральна районна бібліотека < Рокитнівська публічно-шкільна бібліотека

Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz