Рокитнівська селищна рада Неділя, 05.05.2024, 18:40
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Новини [156]
Перелік рішень [3]
Рішення виконавчого комітету [53]

Пошук

Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

free counters
Free counters
Головна » 2014 » Квітень » 24
Нагадуємо, що платники податку на доходи фізичних осіб мають змогу подати податкову декларацію про майновий стан і доходи до контролюючих органів в електронній формі у режимі реального часу, тобто он-лайн, через офіційний веб-портал Міністерства доходів і зборів України. Для цього платнику необхідно:
- Отримати електронний цифровий підпис. ЕЦП безкоштовно видається Акредитованим центром сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів;
- Завантажити із сайту АЦСК інсталяційний пакет програмного забезпечення «Програмний комплекс користувача ЦСК». Встановити програмне забезпечення на персональному компютері та виконати необхідні налаштування допоможе Інструкція користувача;
- Авторизуватися за допомогою особистого електронного ключа та розпочати роботу.
Слід додати, що на сьогодні на допомогу платнику на офіційному веб-порталі функціонує сервіс «Декларування он-лайн», який дає змогу заповнити річну податкову декларацію та зберегти результат ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 461 | Додав: Galina | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

Особа, яка є підприємцем, що застосовує загальну систему оподаткування, та одночасно займається незалежною професійною діяльністю, є платником єдиного внеску як фізична особа-підприємець. Тобто, єдиний внесок фізична особа сплачує тільки з доходів, отриманих від здійснення підприємницької діяльності на загальній системі оподаткування. При цьому, така особа не має обов’язку щодо обліку та сплати єдиного внеску із сум доходу, отриманого від її незалежної професійної діяльності.
Така фізична особа формує та подає звіт сама за себе за формою №Д5. Звіт подається до органів доходів і зборів один раз на рік до 10 лютого року, наступного за звітним періодом. Звітним періодом є календарний рік.
Єдиний внесок фізичні особи сплачують самі за себе шляхом перерахування безготівкових коштів з банківського рахунку. Платники, які не мають рахунку у банку, сплачують єдиний внесок шляхом готівкових розрахунків через банки чи відділення зв’язку до 10 лютого наступного року на підставі даних ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 443 | Додав: Galina | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

Окремі громадяни - платники податку на доходи фізичних осіб мають право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року. Тобто можуть повернути частину податку, сплаченого протягом 2013 року із заробітної плати.
До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).
Відповідно до п.п. 166.3.3 п.166.3 ст.166 Податкового кодексу України платник податку має право включити до податкової знижки, зокрема такі фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати, як суму коштів, сплачених закладу освіти за навча ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 459 | Додав: Galina | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

Законом від 27.03.2014 №1166 «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» внесено зміни до ст. 234 «Збір за першу реєстрацію транспортного засобу», які набрали чинності з 01.04.2014 року.
Рокитнівське відділення Сарненської ОДПІ ГУ Міндоходів нагадує, що згідно з нормами Податкового кодексу України платниками збору за першу реєстрацію транспортних засобів є юридичні та фізичні особи, які здійснюють першу реєстрацію в Україні транспортних засобів, а саме: колісних транспортних засобів, суден, літаків та вертольотів. Для мотоциклів, легкових автомобілів, автобусів, тракторів та вантажних автомобілів базою оподаткування є об’єм циліндра двигуна в куб. сантиметрах; для легкових автомобілів, обладнаних електродвигуном – за потужністю двигуна в кВт; для суден, обладнаних двигуном – за потужністю двигуна в кВт, не обладнаних двигуном – за довжиною корпусу судна в сантиметрах; для літаків та вертольотів – за максимальною злітною мас ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 514 | Додав: Galina | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

Рокитнівське відділення Сарненської ОДПІ ГУ Міндоходів у Рівненській області нагадує, що відповідно до положень Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування є фізичні особи - підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування.
Так, платники єдиного внеску, зокрема фізичні особи - підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, сплачують єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.
Звертаємо увагу, що підпунктом 2 пункту 4.6 розділу ІV Інструкції про порядок нарахування та сплати платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом Міністерства доходів і зборів України від 09 вересня 2013 року № 455, платники єдиного внеску, зокрема, фізичні особи - підприємці, які обрали спроще ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 409 | Додав: Galina | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

Не забудьте сплатити податки та прозвітувати про свою підприємницьку діяльність у квітні.
4 квітня, п'ятниця Останній день сплати
авансового внеску рентної плати за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами, за транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України за третю декаду березня
15 квітня, вівторок Останній день подання
звіту про використання РРО та книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) за березень (форма № ЗВР-1), якщо не передбачено подання інформації дротовими або бездротовими каналами зв’язку; довідки про використані розрахункові книжки
Останній день сплати
збору за провадження торговельної діяльності; діяльності з надання платних послуг; торгівлі валютними цінностями (з придбанням торгового патенту) за травень
адміністративно-господарських санкцій за нестворення у 2013 р. робочих місць для інвалідів
авансового вне ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 520 | Додав: Galina | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

У податковій інспекції на початку квітня відбулася зустріч начальника Сарненської ОДПІ ГУ Міндоходів у Рівненській Ірини Олендер з суб’єктами господарювання – юридичними та фізичними особами стосовно спрощеної ситеми оподаткування, обліку та звітності.
Під час проведення зустрічі платникам були повідомлено про новації Податкового кодексу України та особливості справляння єдиного податку.
Ірина Миколаївна звернула увагу, що вдосконалення податкового законодавства направлено на підтримку бізнесу. Так, розширенозастосування спрощеної системи оподаткування шляхом введення п’ятої ішостої груп платників єдиного податку.
Повідомила присутніх про результати деклараційної кампанії 2014 року, про графік роботи центру обслуговування платників податків податкової інспекції та про переваги застосування електронних податкових сервісів.
Категорія: Новини | Переглядів: 406 | Додав: Galina | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

Міністерством доходів і зборів України впроваджено нову послугу для платників податків, яка дозволить уникнути помилок при формуванні податкової звітності.
Специфіка роботи сервісу полягає у своєчасному виявленні наявних помилок у наданій звітності та можливості їх виправлення без застосування фінансових санкцій.
Так, надіслана платником декларація з податку на додану вартість одразу ж проходить арифметичний контроль та співставлення даних з наявною інформацією у базах Міндоходів. У разі виявлення під час звірки ризиків, вони одразу ж формуються в електронне повідомлення та надсилаються платнику для самостійного коригування податкової звітності.
За словами фахівців Міндоходів, такий обмін інформацією сприяє зниженню податкового тиску на платника податків та поліпшенню партнерських відносин з легальним бізнесом.
Категорія: Новини | Переглядів: 475 | Додав: Galina | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

Верховною Радою України прийнято Закон України „Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні”, яким змінено порядок оподаткування пасивних доходів – дивідендів, процентів, роялті та інвестиційних доходів.
Відповідно до Закону, до загального річного доходу платника включатиметься дохід, отриманий у вигляді дивідендів, виграшів, призів та процентів, окрім тих процентів, сума яких не перевищує в рік сімнадцять прожиткових мінімумів для працездатної особи. Також не включатимуться до такого доходу проценти та дивіденди, що не підлягають оподаткуванню відповідно до норм Податкового кодексу.
„Оподаткування пасивних доходів, отриманих фізичними особами протягом звітного місяця, здійснюватиме податковий агент за ставкою 15 відсотків. У свою чергу отримувач таких доходів повинен буде здійснити річний перерахунок”, – пояснив начальник Управління адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб Департаменту доходів і зборів з фізич ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 500 | Додав: Galina | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

Рокитнівське відділення Сарненської ОДПІ повідомляє, що станом на 01.04.2014 року свої декларації подали 555 осіб, в результаті сплачено в бюджет ПДФО в розмірі 217,2 тис. грн. З них доходи від отримання спадщини задекларували 41 громадянин на суму 2864,5, до сплати - 143,3 тис.грн. ПДФО, доходу від продажу с/г задекларовано на суму 487,1 тис.грн., до сплати - 73,1 тис.грн. ПДФО, також задекларовано дохід від здачі в найм власного нерухомого майна на суму 8,5 тис.грн., до спати - 0,8 тис.грн. ПДФО.
Станом на 01.04.2014 р. скористались правом на отримання податкової знижки 137 громадян на суму 162,6 тис.грн. Згідно реєстрів повернуто 118,2 тис.грн.
Рокитнівське відділення Сарненської ОДПІ нагадує, що до 1 травня триваєкампанія декларування доходів громадян. Запрошуємо Вас задекларувати свої доходи та виконати конституційний обов’язок перед державою.
Також Рокитнівське відділення Сарненської ОДПІ нагадує, що кожен може подати декларацію не виходячи з дому, скориставш ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 417 | Додав: Galina | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

Архів записів

 

Рокитне (смт)

 

Корисні посилання
Верховна Рада України < Президент України < Рівненська міська рада < Рокитнівська районна державна адміністрація < Рокитнівська центральна районна бібліотека < Рокитнівська публічно-шкільна бібліотека

Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz