Рокитнівська селищна рада П`ятниця, 03.05.2024, 15:40
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Новини [156]
Перелік рішень [3]
Рішення виконавчого комітету [53]

Пошук

Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

free counters
Free counters
Головна » 2014 » Березень » 14 » Допомога з питань оподаткування
13:07
Допомога з питань оподаткування
Податкова консультація – це допомога органа Міндоходів конкретному суб’єкту господарювання із практичного застосування норми закону або нормативно – правового акта з питань оподаткування. Тобто, податкова консультація носить індивідуальний характер і може використовуватися виключно тим суб’єктам, якому вона надана. Отже, якщо платник здійснював свою діяльність на підставі індивідуальної податкової консультації, отриманої у письмовій чи електронній формі, то платника не можна притягнути до відповідальності навіть у разі , якщо в подальшому податкова консультація, на підставі якої суб’єкт господарювання діяв, була змінена або скасована (п.53.1 Податкового кодексу України).
Рокитнівське відділення Сарненської ОДПІ ГУ Міндоходів у Рівненській області звертає увагу, що платники звільняється від відповідальності тільки на підставі письмової або електронної консультації. Не варто, також забувати, що органи Міндоходів мають право надавати консультації виключно з питань, які відносяться до їх компетенції. Тому звертатися до органів Міндоходів за індивідуальною консультацією необхідно лише з питань податкового та іншого законодавства, контроль за яким здійснюють ці органи.
Звернення на отримання індивідуальної податкової консультації має містити чітко сформовану проблему і запитання, на яке платник хоче отримати відповідь, які необхідні будуть органам Міндоходів, щоб підготувати вичерпну відповідь. Звернення повинно бути підписане керівництвом суб’єкта підприємницької діяльності, завірене печаткою (за наявності).
Відповідь на звернення надається протягом 30 календарних днів після його отримання. Довідково: порядок надання індивідуальної податкової консультації передбачено ст.52 Податкового кодексу України.
Категорія: Новини | Переглядів: 421 | Додав: Galina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів

 

Рокитне (смт)

 

Корисні посилання
Верховна Рада України < Президент України < Рівненська міська рада < Рокитнівська районна державна адміністрація < Рокитнівська центральна районна бібліотека < Рокитнівська публічно-шкільна бібліотека

Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz