Рокитнівська селищна рада П`ятниця, 03.05.2024, 16:28
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Новини [156]
Перелік рішень [3]
Рішення виконавчого комітету [53]

Пошук

Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

free counters
Free counters
Головна » 2014 » Березень » 14
Для приведення у відповідність до внесених змін у Податковому кодексі Міністерством доходів і зборів України було розроблено нову форму Податкової декларації з податку на прибуток банку. Відповідний проект наказу відомства розміщено на офіційному веб-порталі для обговорення.
Як зазначають аналітики відомства, затвердження нової форми декларації забезпечить однаковий підхід до порядку складання банками звітності з податку на прибуток. Крім того, це удосконалить порядок оподаткування прибутків банку та запобігатиме непорозумінням між контролюючими органами та платниками.
Нагадаємо, що у зв`язку з проведенням адміністративної реформи, були внесені зміни до Податкового кодексу, якими встановлено, що до функцій контролюючих органів належать повноваження щодо розробки та затвердження порядків, інструкцій, положень, форм розрахунків, звітів, декларацій, інших документів.
Ознайомитися з проектом наказу Міндоходів, формою декларації з усіма додатками можна на веб-порталі за ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 472 | Додав: Galina | Дата: 14.03.2014 | Коментарі (0)

З 1 січня 2014 року вступив у дію новий порядок оподаткування нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки, згідно з яким житлова нерухомість, що перебуває у власності громадян, оподатковуватиметься відповідно до ставок податку, встановлених сільською, селищною або міською радою. Для квартир, незалежно від їх кількості, сумарна житлова площа яких становить 240 і менше квадратних метрів, та житлових будинків, також незалежно від кількості, із житловою площею не більше 500 квадратних метрів ставка податку не перевищуватиме 1 відсотка від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на перше січня звітного року, тобто не більше 12,18 грн за 1 м2.
Якщо ж житлова площа перевищує згадані показники, ставка податку становитиме 2,7 відсотка від розміру вказаної мінімальної заробітної плати (32,89 грн).
Крім цього, якщо у власності громадянина є різні види об’єктів житлової нерухомості, тобто і квартира, і будинок, а сумарна житлова площа такої нерухомості не пе ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 476 | Додав: Galina | Дата: 14.03.2014 | Коментарі (0)

Податкова консультація – це допомога органа Міндоходів конкретному суб’єкту господарювання із практичного застосування норми закону або нормативно – правового акта з питань оподаткування. Тобто, податкова консультація носить індивідуальний характер і може використовуватися виключно тим суб’єктам, якому вона надана. Отже, якщо платник здійснював свою діяльність на підставі індивідуальної податкової консультації, отриманої у письмовій чи електронній формі, то платника не можна притягнути до відповідальності навіть у разі , якщо в подальшому податкова консультація, на підставі якої суб’єкт господарювання діяв, була змінена або скасована (п.53.1 Податкового кодексу України).
Рокитнівське відділення Сарненської ОДПІ ГУ Міндоходів у Рівненській області звертає увагу, що платники звільняється від відповідальності тільки на підставі письмової або електронної консультації. Не варто, також забувати, що органи Міндоходів мають право надавати консультації виключно з питань, які відносяться ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 421 | Додав: Galina | Дата: 14.03.2014 | Коментарі (0)

Законом України від 16 січня 2014 року № 719-VII «Про Державний бюджет України на 2014 рік» прожитковий мінімум для працездатної особи з 1 січня 2014 року встановлено у розмірі 1218 гривень, що має значення при застосуванні податкової соціальної пільги по податку на доходи фізичних осіб.
Податкова соціальна пільга застосовується до доходу, нарахованого на користь платника податків протягом звітного місяця як заробітна плата (інші прирівняні до неї відповідно до законодавства виплати компенсації та винагороди) і тільки за одним місцем нарахування. Платник податку подає роботодавцю заяву про самостійне обрання місця застосування податкової соціальної пільги.
Податкова соціальна пільга застосовується якщo розмір доходу нe перевищує прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленoгo нa 1 січня звітнoгo податковогo року, помноженoгo нa 1,4 тa округленогo дo найближчиx 10 гривень. Tобтo, максимальний розмір доходу, при оподаткуванні якогo застосовується податкова соціа ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 489 | Додав: Galina | Дата: 14.03.2014 | Коментарі (0)

З 1 січня до 1 квітня в Україні проводиться кампанія декларування доходів державних службовців.
Необхідно зауважити, що з початку цього року змінено окремі норми Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції" в частині заповнення декларацій. В першу чергу, це стосується значного розширення кола осіб, які відносяться до близьких осіб. По-друге, знижено межу суми витрат на придбання у власність/оренду чи на інше право користування нерухомого та рухомого майна, яку необхідно відобразити у декларації: замість 150 тис. грн. – 80 тис. грн. Аналогічна сума (від 80 тис. грн.), що підлягає декларуванню, стосується разових витрат при вкладах у банки, цінні папери та інші активи декларанта, а також на утримання майна чи інші витрати.
Таким чином, якщо сума вкладених у звітному році коштів, наприклад, на депозитний рахунок у банку не перевищує вказаного розміру, відомості щодо такого вкладу у позиції "вкладених у звітному році" не зазначаються. Це однак не звільняє від о ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 453 | Додав: Galina | Дата: 14.03.2014 | Коментарі (0)

Архів записів

 

Рокитне (смт)

 

Корисні посилання
Верховна Рада України < Президент України < Рівненська міська рада < Рокитнівська районна державна адміністрація < Рокитнівська центральна районна бібліотека < Рокитнівська публічно-шкільна бібліотека

Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz