Рокитнівська селищна рада Неділя, 28.04.2024, 20:05
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Новини [156]
Перелік рішень [3]
Рішення виконавчого комітету [53]

Пошук

Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

free counters
Free counters
Головна » 2013 » Лютий » 12 » ЯКЩО ВИ ВЛАСНИК ВЕЛИКОЇ НЕРУХОМОСТІ, АБО МАЄТЕ БІЛЬШЕ ОДНІЄЇ КВАРТИРИ, З'ЯВІТЬСЯ В ПОДАТКОВУ ДЛЯ ПРОВЕДЕННЯ ЗВІРКИ
17:27
ЯКЩО ВИ ВЛАСНИК ВЕЛИКОЇ НЕРУХОМОСТІ, АБО МАЄТЕ БІЛЬШЕ ОДНІЄЇ КВАРТИРИ, З'ЯВІТЬСЯ В ПОДАТКОВУ ДЛЯ ПРОВЕДЕННЯ ЗВІРКИ
ЯКЩО ВИ ВЛАСНИК ВЕЛИКОЇ НЕРУХОМОСТІ, АБО МАЄТЕ БІЛЬШЕ ОДНІЄЇ КВАРТИРИ, З'ЯВІТЬСЯ В ПОДАТКОВУ ДЛЯ ПРОВЕДЕННЯ ЗВІРКИ
3 1 січня 2013 року вступила в силу нор¬ма Податкового кодексу, згідно з якою житлова нерухомість, яка перебуває у власності як фізичних, так і юридичних осіб, обкладатиметься податком. Опо¬даткуванню підлягають будівлі, які від¬носяться до житлового фонду, а саме - житлові будинки, прибудови до них, квартири, котеджі, кімнати у багато¬сімейних квартирах та приватизовані кімнати в гуртожитках.
Цей новий податок сплачуватимуть лише достатньо заможні громадяни, котрі володі¬ють квартирою, житлова площа якої переви¬щує 120 квадратних метрів, або ж будинком житловою площею понад 250 квадратних метрів. Отож, переважно рокитнівчани не зазна¬ють додаткових фінансових витрат від вве¬дення податку на нерухоме майно
«Малозабезпечених верств населення цей податок взагалі не торкнеться, — вва¬жає начальник Рокитнівського відділення Ніна Ковалевич, — однак, якщо у влас¬ності людини перебуває кілька об'єктів житлової нерухомості, то пільга застосо¬вуватиметься лише до одного з них, за вибором власника нерухомого майна».
Громадяни, які мають у власності кіль¬ка житлових об'єктів, за бажанням можуть звернутися до податкової для визначення об'єкта, за який буде сплачуватися податок на нерухомість. В інакшому випадку пільга застосовуватиметься до того житла, в якому платник податку зареєстрований.
Не всі об'єкти житлової нерухомості під¬лягають оподаткуванню, а саме: майно, яке перебуває у власності держави або терито¬ріальних громад; об'єкти житлової нерухо¬мості, які розташовані в зонах відчуження або безумовного (обов'язкового) відселення, визначені законом; будівлі дитячих будинків сімейного типу; гуртожитки.
Не оподатковується також житло, що на¬лежить багатодітним або прийомним сім'ям, у яких виховується троє та більше дітей, але за умови не більше одного такого об'єкта на сім'ю та садовий або дачний будинок, але не більш як один такий об'єкт на платника по¬датку.
Органи ДПС України обчислюють суму по¬датку на нерухоме майно для фізичних осіб та до 1 липня звітного року за місцезнахо¬дженням об'єкта житлової нерухомості над¬силають податкове повідомлення - рішення про суму податку, що підлягає сплаті, та пла¬тіжні реквізити.
У разі, якщо фізична особа не згодна з розрахунками податкової служби, вона має право звернутися до органу ДПС для звірки даних щодо об'єкта оподаткування на під¬ставі документів, які підтверджують право власності на нерухомість.
На відміну від фізичних осіб, юридичні осо¬би самостійно на підставі документів, що під¬тверджують право власності на такий об'єкт, обчислюють суму цього податку станом на 1 січня звітного року і до 1 лютого цього року подають органу ДПС за місцезнаходженням об'єкта оподаткування декларацію з розбив¬кою річної суми рівними частками поквар¬тально.
За несвоєчасну сплату податку на нерухо¬мість передбачено штрафні санкції. При за¬тримці сплати до ЗО днів сума штрафу скла¬датиме 10 відсотків погашеного податкового боргу, більше ЗО днів - 20 відсотків.
З детальною інформацією Ви може озна¬йомитися на офіційному веб-порталі ДПС України у банері «Податок на нерухоме май¬но» (www.sts.gov.ua).
У зв'язку з цим податкова служба звер¬тається з проханням до всіх громадян, які мають у власності об'єкти нерухомості пло¬щею для квартир більше 120,0 кв.м та для будинків - більше 250 кв.м або мають у влас¬ності більше ніж один об'єкт житлової не¬рухомості, з'явитися протягом 1-го кварталу до податкового органу за місцем реєстрації (прописки), для проведення відповідної звір¬ки даних щодо житлової площі та вибору пільгового об'єкту нерухомого майна. При собі необхідно мати відповідні документи, що підтверджують право власності на жит¬лову нерухомість.

Сектор МРР та ЗГ Рокитнівського відділення
Сарненської МДПІ Рівненської області ДПС
Категорія: Новини | Переглядів: 428 | Додав: Galina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів

 

Рокитне (смт)

 

Корисні посилання
Верховна Рада України < Президент України < Рівненська міська рада < Рокитнівська районна державна адміністрація < Рокитнівська центральна районна бібліотека < Рокитнівська публічно-шкільна бібліотека

Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz