Рокитнівська селищна рада Неділя, 28.04.2024, 18:28
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Новини [156]
Перелік рішень [3]
Рішення виконавчого комітету [53]

Пошук

Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

free counters
Free counters
Головна » 2013 » Лютий » 12
ЯКЩО ВИ ВЛАСНИК ВЕЛИКОЇ НЕРУХОМОСТІ, АБО МАЄТЕ БІЛЬШЕ ОДНІЄЇ КВАРТИРИ, З'ЯВІТЬСЯ В ПОДАТКОВУ ДЛЯ ПРОВЕДЕННЯ ЗВІРКИ
3 1 січня 2013 року вступила в силу нор¬ма Податкового кодексу, згідно з якою житлова нерухомість, яка перебуває у власності як фізичних, так і юридичних осіб, обкладатиметься податком. Опо¬даткуванню підлягають будівлі, які від¬носяться до житлового фонду, а саме - житлові будинки, прибудови до них, квартири, котеджі, кімнати у багато¬сімейних квартирах та приватизовані кімнати в гуртожитках.
Цей новий податок сплачуватимуть лише достатньо заможні громадяни, котрі володі¬ють квартирою, житлова площа якої переви¬щує 120 квадратних метрів, або ж будинком житловою площею понад 250 квадратних метрів. Отож, переважно рокитнівчани не зазна¬ють додаткових фінансових витрат від вве¬дення податку на нерухоме майно
«Малозабезпечених верств населення цей податок взагалі не торкнеться, — вва¬жає начальник Рокитнівського відділення Ніна Ковалевич, — однак, якщо у ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 427 | Додав: Galina | Дата: 12.02.2013 | Коментарі (0)

Порядок оподаткування продажу транспортних засобів
Законом України від 2 жовтня 2012 року № 5413-VI внесено зміни до Податкового Кодексу України стосовно порядку оподаткування доходів при від¬чуженні транспортних засобів, які набрали чинності з 01.01.2013 року.
Найважливішими нововведеннями є те, що до¬хід, отриманий фізичною особою від продажу (об¬міну) протягом звітного (податкового) року одного з об'єктів рухомого майна у вигляді легкового ав¬томобіля або мотоцикла, або мопеда, не підлягає оподаткуванню (у 2012 році такий дохід оподатко¬вувався за ставкою 1%).
Дохід, отриманий фізичною особою від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року двох та більше об'єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда оподатковуватиметься за ставкою 5%.
Даним Законом змінено механізм визначення доходу від продажу транспортних засобів для цілей оподаткування операцій з їх продажу податком на доходи фізичних осіб (зміни до п. ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 431 | Додав: Galina | Дата: 12.02.2013 | Коментарі (0)

З 1 січня розпочато кампанію декларування доходів громадян
Державна податкова інспекція у Рокитнівському районі закликає платників сумлінно виконати свій громадянський обов'язок та подати декла¬рацію про майновий стан та доходи, отрима¬ні в 2012 р., до 1 травня 2013 року.
Слід зазначити, що серед доходів, які підля¬гають обов'язковому декларуванню відноситься і дохід, отриманий орендодавцем від надання нерухомості в оренду (суборенду), в тому числі при здачі в оренду житла. На жаль, не всі квартироздавачі сумлінно виконують свій обов'язок щодо декларування доходів та сплати податків.
То ж нагадуємо, що фізична особа - орендо¬давець при здаванні в оренду нерухомості іншій фізичній особі та отриманні доходу у вигляді орендної плати, зобов'язана подати річну по¬даткову декларацію про майновий стан та до¬ходи за звітний період до 1 травня 2013 року. Сплачувати ж податок на доходи фізичних осіб орендодавець зобов'язаний щокварталу, протя¬гом 40 днів після його закінченн ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 368 | Додав: Galina | Дата: 12.02.2013 | Коментарі (0)

ДО 1 ЛИПНЯ ПРИВЕДІТЬ У ВІДПОВІДНІСТЬ СВІЙ РРО
У теперішній час діє Державний реєстр ре¬єстраторів розрахункових операцій, затвер¬джений наказом ДПС України від 21.12.12р. № 1159. Зазначений реєстр містить повний опис та сфери застосування всіх РРО та ЕККР, які використовуються для розрахунків із споживачами.
В новому Держреєстрі реєстраторів роз¬рахункових операцій наведені РРО (ЕККР та портативні ЕККА), які створюють контроль¬ну стрічку в друкованому вигляді, та які вже у своїй конструкції містять модеми та мають можливість направляти до органів ДПС фіс¬кальні звіти по дротовим та бездротовим каналам зв'язку.
Якщо реєстратор розрахункових операції включено до нового Держреєстру, але його конструкція не дозволяє виконувати вимоги законодавства щодо надання РРО- звітності по дротовим та бездротовим каналам зв'язку, то такий РРО необхідно дообладнати д 01.07.2013 року, звернувшись до сервісних центрів або до виробника РРО. З цієї дати до суб'єктів господарювання, які ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 409 | Додав: Galina | Дата: 12.02.2013 | Коментарі (0)

Архів записів

 

Рокитне (смт)

 

Корисні посилання
Верховна Рада України < Президент України < Рівненська міська рада < Рокитнівська районна державна адміністрація < Рокитнівська центральна районна бібліотека < Рокитнівська публічно-шкільна бібліотека

Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz