Рокитнівська селищна рада Вівторок, 30.04.2024, 10:23
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Новини [156]
Перелік рішень [3]
Рішення виконавчого комітету [53]

Пошук

Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

free counters
Free counters
Головна » 2013 » Серпень » 29
Утилізаційний збір, що запроваджується в Україні, збільшить вартість автомобілів
З 1 вересня набирає чинності Закон України № 422-VII від 4 липня 2013 року "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку з утилізації знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм" , яким внесені відповідні зміни до розділу VIII Податкового кодексу України. Цим Законом запроваджено новий екоподаток за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів (далі – ТЗ). Платниками податку будуть особи, які возять на митну територію України транспортні засоби та/або кузови до них, здійснюють виробництво (виготовлення) транспортних засобів на митній території України для їх продажу на внутрішньому ринку або придбавають транспортні засоби в осіб, які не є платниками цього податку згідно діючого законодавства. Тобто, фактично цей податок буде сплачуватись не при утилізації ТЗ, а при ввезенні, придбанні чи продажу ТЗ, які в подальшому ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 419 | Додав: Galina | Дата: 29.08.2013 | Коментарі (0)

Автоматичне відшкодування ПДВ
Про переваги автоматичного відшкодування податку на додану вартість йшлося під час засідання «круглого столу», який відбувся в приміщенні Рокитнівського відділення Сарненської ОДПІ ГУ Міндоходів.
Автоматичне відшкодування податку на додану вартість буде регулюватися спеціально розробленою комп’ютерною програмою. Термін переходу на повний режим автоматичного відшкодування ПДВ залежить більше не від податківців, а від прозорості роботи безпосередньо підприємців. Адже комп’ютерна програма, яка здійснює відбір тих, хто має право на автоматичне відшкодування ПДВ, працює без втручання людини.
Начальник відділення Ніна Ковалевич докладно розповіла про цей механізм. Вона наголосила, що для своєчасного отримання бюджетного відшкодування суб'єктам господарювання необхідно вживати заходи для досягнення критеріїв, які надають право на його отримання в автоматичному режимі. В першу чергу переглянути розмір виплати заробітної плати найманим працівни ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 496 | Додав: Galina | Дата: 29.08.2013 | Коментарі (0)

На контролі легалізація доходів найманих працівників
Однією з найбільш актуальних проблем в Україні у сфері оплати праці є зарплата «в конвертах», потерпають як роботодавці, так і працівники.
Керівники підприємств та приватні підприємці, які є роботодавцями, повинні пам’ятати, що за невиплату заробітної плати чи інших установлених законом виплат несуть кримінальну відповідальність, передбачену ст.175 Кримінального кодексу України.
Працівники, в свою чергу, повинні усвідомити, що отримуючи зарплату «в конвертах», вони фактично позбавлені оплати тимчасової непрацездатності, включаючи догляд за хворою дитиною, допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, по безробіттю у випадку втрати роботи, одержання пристойної пенсії в старості, по інвалідності та інших випадках, передбачених законодавством.
Варто пам’ятати, що нелегальна заробітна плата – це частіше за все відсутність захисту від незаконного звільнення, гарантій на безпечні та здорові умови праці, права на ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 439 | Додав: Galina | Дата: 29.08.2013 | Коментарі (0)

Оновлено порядок проведення камеральних перевірок податкової звітності
З метою забезпечення наповнення бюджетів усіх рівнів, удосконалення процесів адміністрування податків та зборів, встановлення єдиного порядку відображення результатів камеральних перевірок платників податків Міністерство доходів і зборів України наказом від 14.06.2013 N 165 затвердило Методичні рекомендації щодо організації та проведення камеральних перевірок податкової звітності платників податків, крім перевірок податкової декларації про майновий стан і доходи та податкової декларації платника єдиного податку - фізичної особи - підприємця.
Зокрема, визначено, що камеральна перевірка даних, заявлених у податковій звітності, проводиться протягом 30 календарних днів (якщо інше не передбачено Податковим кодексом), що настають за граничним терміном отримання такої звітності.
Камеральна перевірка податкової звітності з ПДВ, поданої платниками податку, які мають право на автоматичне бюджетне відшкоду ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 406 | Додав: Galina | Дата: 29.08.2013 | Коментарі (0)

З 1 вересня 2013 року усі алкогольні напої та тютюнові вироби маркуватимуться акцизними марками нового зразка.
На думку фахівців Рокитнівського відділення Сарненської ОДПІ ГУ Міндоходів, нові акцизні марки захистять від фальсифікату та підробок.
Оновлені марки нового зразка відрізняються графічним дизайном та кольоровою гамою. Кожна має графічний захисний елемент, якій містить інформацію в закодованому вигляді. Цей захисний елемент не може бути відтворений шляхом сканування, копіювання та друку. Марки акцизного податку для алкогольних напоїв містять не менше чотирьох фонових сіток, для тютюнових виробів – не менше трьох.
У зв’язку із посиленням системи захисту нових зразків марок акцизного податку їх вартість зросла: на алкогольні напої - до 0,27 грн. за 1 шт., тютюнові вироби - 0,142 грн. за 1 шт.
При цьому геометричні розміри марок акцизного податку нового зразку (довжина, ширина, товщина) у порівнянні з марками попереднього зразку не змінені, що не привед ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 405 | Додав: Galina | Дата: 29.08.2013 | Коментарі (0)

Архів записів

 

Рокитне (смт)

 

Корисні посилання
Верховна Рада України < Президент України < Рівненська міська рада < Рокитнівська районна державна адміністрація < Рокитнівська центральна районна бібліотека < Рокитнівська публічно-шкільна бібліотека

Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz