Рокитнівська селищна рада Вівторок, 30.04.2024, 05:20
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Новини [156]
Перелік рішень [3]
Рішення виконавчого комітету [53]

Пошук

Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

free counters
Free counters
Головна » 2013 » Серпень » 20
Діалог за «круглим столом»
Заступник начальника-начальник Рокитнівського відділення Сарненської ОДПІ ГУ Міндоходів Ніна Ковалевич та головний державний інспектор Людмила Осипчук-Лопуга зустрілися з представниками малого бізнесу та членами громадських організацій, кореспондентом місцевої газети за «круглим столом». Під час заходу обговорили ряд важливих питань щодо діяльності податкової служби надходження до бюджету та електронні сервіси.
Ніна Миколаївна зазначила, що переорієнтація служби на якісне обслуговування бізнесу, поряд із запровадженням новітніх послуг та сервісних центрів, вимагає і спрощення обміну податковою звітністю між державою та бізнесом. Запровадження центру з бекоштовної сертифікації електронних ключів для підпису електронних звітів - це реальна інвестиція у справах реформування відомства, що підніме рівень обслуговування платників податків.
Людмила Осипчук-Лопуга звернула увагу присутніх на перелік необхідних документів та порядок отримання безк ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 510 | Додав: Galina | Дата: 20.08.2013 | Коментарі (0)

ЯК ВІДНОВИТИ ПРАВО НА ПОДАТКОВУ СОЦІАЛЬНУ ПІЛЬГУ У РАЗІ ПОРУШЕННЯ ПОРЯДКУ ЇЇ ЗАСТОСУВАННЯ
Відповідно до розділу IV Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI (далі - ПКУ) фізична особа, яка знаходиться в трудових відносинах з суб'єктом господарювання і отримує доходи у вигляді заробітної плати має право на зменшення загального місячного оподатковуваного доходу у вигляді заробітної плати на суму податкової соціальної пільги у разі виконання певних умов, зокрема:
- податкова соціальна пільга застосовується тільки за одним місцем нарахування (виплати) зарплати. Вибір місця застосування ПСП платник податків здійснює самостійно шляхом подання заяви про самостійне обрання місця застосування ПСП.
- ПСП не може застосовуватись до заробітної плати, яку платник податку протягом звітного податкового місяця отримує одночасно з доходами у вигляді стипендії, грошового чи майнового (речового) забезпечення учнів, студентів, аспірантів, ординаторів, ад'юнктів, вій ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 447 | Додав: Galina | Дата: 20.08.2013 | Коментарі (0)

НАСТУПНОГО РОКУ ЗАПРАЦЮЄ НОВИЙ СЕРВІС «ЕЛЕКТРОННА ПЕРЕВІРКА»
Вже з 1 січня 2014 року платники єдиного податку, що перебувають на спрощеній системі оподаткування, зможуть скористатися новим сервісом - електронною перевіркою. Для цього достатньо буде повідомити територіальні органи Міністерства доходів і зборів України про своє бажання пройти перевірку дистанційно за 10 днів до її проведення.
За рік, з 1 січня 2015 року, цю новацію буде розповсюджено на представників мікро-, малого та середнього бізнесу, що перебувають на загальній системі оподаткування. Нарешті, з початку 2016 року зможуть «замовити» собі проведення документальної невиїзної позапланової електронної перевірки всі категорії платників податків в Україні.
За оцінками фахівців Міндоходів, перехід до практики електронних перевірок дозволить не тільки підвищити якість і ефективність податкового аудиту, а й знизить адміністративне навантаження на платника податків. Із запровадженням електронної перевірки оч ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 525 | Додав: Galina | Дата: 20.08.2013 | Коментарі (0)

З 1 вересня 2013 року готівкові розрахунки з фізичними особами обмежуються
Таке рішення прийняло Правління Нацбанку України та закріпило Постановою від 6 червня 2013 року № 210. Даним документом також внесені зміни до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні.
Уже з настанням осені громадяни, які співпрацюватимуть з юридичними особами чи підприємцями не матимуть права протягом одного дня розраховуватись між собою готівкою, загальна сума якої перевищує 150 тисяч гривень, незалежно від кількості платіжних документів. Відповідне обмеження передбачене і у разі розрахунків між фізичними особами за договорами куплі -продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню. Наразі, якщо сума буде більшою, то оплату по сумі перевищення можна буде здійснити лише в безготівковій формі, тобто через розрахунковий рахунок в банку або через платіжну картку. Про це в першу чергу повинні пам’ятати громадяни, які продаватимуть або купуватимуть нерухомість чи провадит ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 487 | Додав: Galina | Дата: 20.08.2013 | Коментарі (0)

ПРОВЕДЕНО ЗАСІДАННЯ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ
За результатами аналізу декларацій з податку на прибуток за 2012 рік встановлено, що ряд платників податку на прибуток, які сплачують авансові внески в 2013 році не досягли рівня податкової віддачі в розмірі 1 відсотка. Така ситуація негативно впливає на стан надходження податку на прибуток в 2013 році та в результаті чого бюджет недоотримує 51,5 тис.грн. щомісячно.
В зв’язку з цим в ДПІ Рокитнівського району було проведено засідання координаційної ради на якому заслухали посадових осіб підприємств якими за результатами декларування податку на прибуток за 2012 рік не досягнуто рівня податкового навантаження в розмірі 1 відсотка.
Начальник інспекції Ніна Миколаївна проінформувала присутніх про основні завдання завдання, які стоять перед територіальними органами Міндоходів, шляхи перетворення фіксального відомства у високоякісну сервісну службу, електронні сервіси служби та ознайомила із останніми змінами у податковому законода ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 489 | Додав: Galina | Дата: 20.08.2013 | Коментарі (0)

Сільськогосподарські виробники подають цього року дві декларації з податку на прибуток .

Згідно з п.209.6 Податкового Кодексу України, сільськогосподарським вважається підприємство, дохід якого від продажу сільськогосподарської продукції власного виробництва за попередній звітний (податковий) рік перевищує 75 відсотків загальної суми доходу.
Статтю 155 ПКУ встановлено, що сільськогосподарські підприємства подають декларацію з податку на прибуток у строки , визначені законом для річного податкового періоду. Особливості річного періоду таких підприємств є те, що він починається з липня поточного року і закінчується 30 червня наступного звітного року (пп.152.9.1 п.152.9 ст.152 ПКУ), тобто останній звітний період починається 01.07.2012 року та завершується 30.06.2013 року.
Враховуючи, що у 2012 році ставка податку складала 21%, а у 2013 році -19%, виробники сільськогосподарської продукції, повинні за річний податковий період в строк до 30 серпня 2013 року подати ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 452 | Додав: Galina | Дата: 20.08.2013 | Коментарі (0)

Діалог-основа порозуміння
Нещодавно в Рокитнівському відділенні Сарненської ОДПІ відбулося засідання «круглого столу» за участі платників, які сплачують податок на прибуток. Учасники заходу зібралися, щоб обговорити останні зміни податкового законодавства, зокрема, щодо декларування та сплати особливого податку на операції з відчуження цінних паперів та операцій з деривативами у ІІ кварталі 2013 року.
Ніна Миколаївна нагадала присутнім про сервіси, які функціонують у службі та роботу Центру обслуговування платників податків.
Піднімалися питання про переваги запровадження РРО з контрольною стрічкою в електронній формі, сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.
Категорія: Новини | Переглядів: 568 | Додав: Galina | Дата: 20.08.2013 | Коментарі (0)

Архів записів

 

Рокитне (смт)

 

Корисні посилання
Верховна Рада України < Президент України < Рівненська міська рада < Рокитнівська районна державна адміністрація < Рокитнівська центральна районна бібліотека < Рокитнівська публічно-шкільна бібліотека

Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz