Рокитнівська селищна рада Вівторок, 30.04.2024, 03:20
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Новини [156]
Перелік рішень [3]
Рішення виконавчого комітету [53]

Пошук

Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

free counters
Free counters
Головна » 2013 » Серпень » 20 » ЯК ВІДНОВИТИ ПРАВО НА ПОДАТКОВУ СОЦІАЛЬНУ ПІЛЬГУ У РАЗІ ПОРУШЕННЯ ПОРЯДКУ ЇЇ ЗАСТОСУВАННЯ
18:50
ЯК ВІДНОВИТИ ПРАВО НА ПОДАТКОВУ СОЦІАЛЬНУ ПІЛЬГУ У РАЗІ ПОРУШЕННЯ ПОРЯДКУ ЇЇ ЗАСТОСУВАННЯ
ЯК ВІДНОВИТИ ПРАВО НА ПОДАТКОВУ СОЦІАЛЬНУ ПІЛЬГУ У РАЗІ ПОРУШЕННЯ ПОРЯДКУ ЇЇ ЗАСТОСУВАННЯ
Відповідно до розділу IV Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI (далі - ПКУ) фізична особа, яка знаходиться в трудових відносинах з суб'єктом господарювання і отримує доходи у вигляді заробітної плати має право на зменшення загального місячного оподатковуваного доходу у вигляді заробітної плати на суму податкової соціальної пільги у разі виконання певних умов, зокрема:
- податкова соціальна пільга застосовується тільки за одним місцем нарахування (виплати) зарплати. Вибір місця застосування ПСП платник податків здійснює самостійно шляхом подання заяви про самостійне обрання місця застосування ПСП.
- ПСП не може застосовуватись до заробітної плати, яку платник податку протягом звітного податкового місяця отримує одночасно з доходами у вигляді стипендії, грошового чи майнового (речового) забезпечення учнів, студентів, аспірантів, ординаторів, ад'юнктів, військовослужбовців, що виплачуються з бюджету.
Якщо платник податку порушує норми ПКУ, внаслідок чого, зокрема, податкова соціальна пільга застосовується також під час отримання інших доходів протягом будь-якого звітного податкового місяця або за кількома місцями отримання доходів, такий платник податку втрачає право на отримання податкової соціальної пільги за всіма місцями отримання доходу починаючи з місяця, в якому мало місце таке порушення, та закінчуючи місяцем, в якому право на застосування податкової соціальної пільги відновлюється.
Платник податку може відновити право на застосування податкової соціальної пільги, якщо він подасть заяву про відмову від такої пільги всім роботодавцям із зазначенням місяця, коли відбулося таке порушення, на підставі чого кожний роботодавець нараховує і утримує відповідну суму недоплати податку та штраф у розмірі 100 відсотків суми цієї недоплати за рахунок найближчої виплати доходу такому платнику податку, а у разі, коли сума виплати недостатня, - за рахунок наступних виплат. Якщо сума недоплати та/або штрафу не були утримані податковим агентом за рахунок доходу платника податку, то такі суми включаються до річної податкової декларації такого платника податку.
При цьому право на застосування податкової соціальної пільги відновлюється з податкового місяця, що настає за місяцем, в якому сума такої недоплати та штраф повністю погашаються.

Рокитнівське відділення Сарненської ОДПІ ГУ Міндоходів
Категорія: Новини | Переглядів: 447 | Додав: Galina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів

 

Рокитне (смт)

 

Корисні посилання
Верховна Рада України < Президент України < Рівненська міська рада < Рокитнівська районна державна адміністрація < Рокитнівська центральна районна бібліотека < Рокитнівська публічно-шкільна бібліотека

Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz