Рокитнівська селищна рада Вівторок, 30.04.2024, 03:34
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Новини [156]
Перелік рішень [3]
Рішення виконавчого комітету [53]

Пошук

Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

free counters
Free counters
Головна » 2013 » Серпень » 2 » ЯК ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ ПІДПРИЄМЦЕМ
12:10
ЯК ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ ПІДПРИЄМЦЕМ
ЯК ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ ПІДПРИЄМЦЕМ
Здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації, відповідно до діючого законодавства України, забороняється. «.Владою зроблено вагомі кроки назустріч бізнесу, щоб розпочати власну справу було все простіше. При започаткуванні бізнесу діє принцип „єдиного вікна", коли після державної реєстрації автоматично відбувається реєстрація в інших відомствах.
Щоб зареєструватись, по-перше, слід звернутися до райдержадміністрації за місцем проживання (до державного реєстратора). Документом, що посвідчує державну реєстрацію підприємця є виписка з Єдиного державного реєстру.
До податкової потрібно звернутись для вибору системи оподаткування, яких на даний час є дві - загальна та спрощена.
Підприємці на загальній системі оподаткування мають право займатися будь-яким видом діяльності, не забороненим законодавством, мати необмежену суму доходу і кількість найнятих, працівників."Загальна система оподаткування передбачає сплату усіх видів податків і зборів, передбачених податковим законодавством України, залежно від наявності певних об'єктів оподаткування. Базою оподаткування є чистий дохід, який визначається шляхом віднімання від доходів документально підтверджених витрат, безпосередні пов'язаних з отриманням доходів. Ставка оподаткування -15%, якщо дохід менше або дорівнює 10-ти розмірам мінімальної зарплати (за станом на 1 січня звітного податкового року), або 17%,І якщо загальна сума місячного оподатковуваного доходу перевищує 10-кратний розмір мінімальної зарплати, встановленої на 1 січня звітного року з суми такого перевищення. Податок сплачується авансом по 25% за квартал: до 15 березня, до 15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада.
При розрахунках за готівку необхідно використовувати касовий апарат або розрахункові квитанції з книгою обліку розрахункових операцій у певних випадках. При досягненні обсягу оподатковуваних операцій 300 тис. грн. за останні 12 календарних місяців підприємець зобов'язаний зареєструватися як платник ПДВ.
Спрощена система, звичайно, має ряд переваг, однак містить деякі обмеження у видах діяльності, чисельності працівників і доходах суб'єктів підприємництва.
Суб'єкти господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, діляться на 6 груп платників єдиного податку.
Підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, можуть не застосовувати при розрахунках готівкою касовий апарат.
Відкривати рахунок чи отримувати печатку-залежить від специфіки діяльності підприємця.
Категорія: Новини | Переглядів: 601 | Додав: Galina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів

 

Рокитне (смт)

 

Корисні посилання
Верховна Рада України < Президент України < Рівненська міська рада < Рокитнівська районна державна адміністрація < Рокитнівська центральна районна бібліотека < Рокитнівська публічно-шкільна бібліотека

Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz